maanantai 5. syyskuuta 2011

Nopeat vanilja-mansikkaviinerit

Onnelin blogista sain idean testata viinereiden tekemistä vieläkin nopeammin, kuin jo testaamani viineriresepti oli...Tässä käytettiin valmiita lehtitaikinoita. Vaivattomampaa ainakin oli.

1 pkt lehtitaikinalevyjä
1dl vaniljakreemiä
2,5 dl vettä
1 kananmuna
paistonkestävää hilloa
reasokeria ja tomusokeria koristeluun

Laita lehtitaikinalevyt sulamaan pellin päälle. Sekoita vaniljakreme veteen ja vatkaa se kreemiksi. Leikkaa lehtitaikinalevyt kahteen osaan. Paina muotilla ääriviivat lehtitaikinalevyn keskelle. Itse käytin sydäntä ja tähteä. Voitele kananmunalla viinerin reunat. Pursota kremeä ääriviivojen mukaan ja laita keskelle hillosta silmä. Ripottele raesokeria reunoille. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes lehtitaikina on nätin ruskea.

Huomasin, että minun vaniljakremeni oli sen verran tuhtia tavaraa, joten olisi pitänyt pursotuksen jälkeen tasoittaa pursotus veitsellä. Viinereissä näkyy selkeästi pursotuksen jäljet :( Oletin, että kuumuus olisi sen tasoittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti