lauantai 18. helmikuuta 2012

Mansikka-After Eight juustokakku

Hain ideoita kakkuun Kakkukatrin ja Sitrusperhon blogeista. Kakkukatrilta otin idean yhdistää mansikka ja after eights ja Sitrusperholta idean tehdä kaksi makua samaan kakkuun. En oikein keksinyt mikä sopisi After Eightin rinnalle, joten otin sitten Kakkukatrin idean mansikasta. Ei ne aivan täysin toisiaan tue, mutta parempi kuin ei mitään. Ideoita mitkä sopisi After Eightin rinnalle?

Pohja (24 cm vuoka):
220 g keksejä
100 g voita

After Eight mousse:
3 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
22 kpl After Eightiä
3 liivatelehteiä

Mansikkamousse:
3 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
250 g mansikkapyrettä
3 liivatelehteä
(tomusokeria)

Murskaa keksit ja sekoita voi joukkoon. Taputtele irtovuoan pohjalle johon on pingotettu leivinpaperi. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä. Liota liivatteet erillisissä vesiastioissa. Vatkaa kerma vaahdoksi (3dl + 3dl). Tee kahteen eri kuppiin täytettä. Sulata after eight ja sekoita se tuorejuustoon. Vatkaa mansikkapyre tuorejuustoon. Liruta liivatelehtiä täytteiden joukkoon. Jaa kerma kahtia ja sekoita täytteet tasaiseksi. Lisää tomusokeria mansikkatäytteeseen, jos täyte maistuu kirpeältä. Leikkaa leivinpaperi jolla voit jakaa kakkuvuoan keskeltä. Kaada täyttettä vuorotellen vuokaan, niin että saat pidettyä leivinpaperin paikallaan. Tasoita täyte, ja tarkista että täytteet ovat saman korkuisia. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Ota leivinpaperi pois kakkujen välistä ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Kakku oli kyllä maukasta! Muistaisi olla tarkempi ensikerralla pohjan kanssa. Meni vähän "summissa" voita ja aivan liian vähänhän sitä meni.

Kukkakoristeet:
Sokerimassaa
Pinkkiä ja violettia väriä
Kukkamuotteja
Tomuvärejä koristeluun
Kuulia 

Koristeeksi tein pitkästä aikaa sokerimassasta kukkia. Oli hauska vähän väkerrellä. Jos sais vähän useimmin tehtyä kakun koristeeksi :)

1 kommentti:

  1. Voi vitja kun kuulostaa todella hyvältä kakulta ja kauniskin on. Vauvasta kuvaa jo saman otsikon alla mihin kommentoit :)

    VastaaPoista