lauantai 25. helmikuuta 2012

Red Velvet cake banoffee täytteellä

Red velvet cakea on pitänyt testata useaan otteeseen, mutta jostain syystä se on vain lykkääntynyt. BBC:n Food lehdessä oli kesällä resepti jonka sitten otin talteen. Kakun koristeluidea oli myös ko. lehdestä. Samoin Tasty Heart Fillin vuoka on odotellut hyllyssä testausta. . Ei aivan niin hieno spiraali, mutta sinne päin...Ajatuksena aika näppärä idea koristella nopealla aikataululla. Varsinkin jos kermapursotukset on mennyt pilalle, sekoittaa vaan pakan ja hilloa perään ;) Täyteen tein banoffee curlista.

Red Velvet Cake pohja:

225 g voita
250 g jauhoja
3 rl vettä
1 tl punaista väriä (n 5g)
40 g kaakaota
250 g butter milkkiä 
(butter milk on kaiketi maitoa ja sitruunaa, 
jolla juoksetetaan maito, tai piimää)
(käytin itse 120g smetanaa ja vähän vettä)
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
350 g sokeria
3 munaa
1 tl vanilja aromia
(1 tl valkoviini etikkaa)

Pohjasta tuli vähän liian nafti Heart Filling vuokaan, joten suosittelen ko. vuokaan 4 munan versiota.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita smetana, väri ja kaakao yhteen. Sekoita jauhot, suola ja sooda toiseen astiaan yhteen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vanilja-aromi. Vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kaada vuorotellen jauhoja ja smetanaa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Voitele, korppujauhota ja jauhota hyvin vuoka. (Heart tasty filling vuoassa voitele erittäin tarkasti.) Paista pohjia uunissa noin 25-30 minuuttia. Tarkista välillä kypsyyttä. Jos paistat pohjat yhdellä kertaa, käännä noin 15 minuutin kohdalla pohjat päittäin. Anna jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ja käännä varovasti ritilälle. (Heart tasty filling vuoassa nimenomaan varovasti...itsellä repesi palanen irti kun hosuin.) Anna pohjan vetäytyä jääkaapissa vuorokauden. Jos ei ole mahdollista, niin ainakin niin kauan kunnes on viileä. (Heart tasty filling vuokaa käyttäessä parempi, että pohja on oikeasti viileä. Helpompi täyttää ja kasata.)

Täyte:
3,5 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
4-6 tl banoffee curlia 
(maun mukaan, isoja lusikallisia)

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kipossa tuorejuusto ja curli yhteen. Yhdistä ainekset, älä suuremmin vatkaa enää kermaa. Täytä kakku ja nosta vetäytymään jääkaappiin.

Kuorrute:
4 dl kermaa
hilloa koristeeksi

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja tasoita kakun päälle. Saa olla rosoisesti. Kaada hilloa spiraalimaisesti ja levitä veitsen terän avulla.

Kakku meni illanistujaisiin. Neljälle hengelle kakku oli "aavistuksen" iso.

2 kommenttia:

  1. Mullakin on tuo vuoka ja se on "aika iso" :D

    VastaaPoista
  2. Joo, mulla oli vielä vähän vajaa, että just peitty sydämen ääriviivat kun laitoin sen uuniin :D Eli olisin saanut tosta vielä sentin pari korkeammakin...Noh, tietääpä nyt ettei tota tee kahden hengen kakuksi.

    VastaaPoista