lauantai 4. helmikuuta 2012

Suklaakahvikakku fariinipäällysteellä

Jääkaapissa oli muutama kermapurkki menossa vanhaksi, joten johonkin ne piti laittaa. Ohjeen googlettelin "kahvikakku" "kerma" hakusanalla ja tälläiseen lopputulokseen päästiin. Fariinikuorrutus on Onnelin pienestä keittiöstä. Hän käytti sitä marraskuun leivontahaasteessa ja laitoin reseptin mieleeni! Sen verran maukkaalta se näytti!

6 dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl kermaa
200 g margariinia
3,5 rkl kaakaojauhoa
2,2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl vahvaa kahvia
120g tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota 2 litran vuoka ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista noin 1h 10 minuuttia. Tarkista välillä kypsyyttä

Fariinikuorrute
2dl tomusokeria
3/4 dl vispikermaa
1/2 vaniljatankoa
1,1 dl fariinia
2 rkl voita

Sihvilöi tomusokeri astiaan. Sulata kerma, vaniljatangon siemenet, fariini ja voi kattilassa. Anna kiehua hiljalleen noin 3 minuuttia. Kaada seos tomusokerin päälle ja vatkaa vatkaimella vaaleaksi. Anna seoksen jäähtyä, vatkaa välillä, jotta ei kohmetu.

Kakusta tuli vähän räjähtäneen ruusun näköinen, mutta maku  mitä parhain! Olin vähän hätäinen vuoasta oton kanssa, joten lopputulos oli mureneva!

2 kommenttia:

  1. Voisin kyllä maistaa palasen! :)

    VastaaPoista
  2. kirjoitin tänne jonnekin kiitokset ystävänpäiväkortista, mutta nyt en löydä sitä kommenttia mistään ! eli myöhäiset kiitokset ihanasta ystävänpäiväkortista, se piristi kovasti raskasta päivää :) ajatus oli todella mukava!

    -Jenna

    VastaaPoista