tiistai 28. helmikuuta 2012

Porkkanakakkua Top Cheffin Kristianin tapaan

Oivoi, tästä tuli uusi herkku. Aivan sairaan hyvää! Sain vielä pahan makuisen valkkarin (koputetaan puuta, harvoin oikeasti hairahdun ostamaan pahaa valkkaria...) tungettua tän täytteeseen!

Leipoi leipoi blogissa tätä oli testattu myös ja luin sieltä vinkit tekemiseen! alkuperäinenhän löytyy täältä: Top Chef

Pohja:
450 g porkkanoita
500 g sokeria
360 g öljyä
8 g kanelia, soodaa ja suolaa
400 g jauhoja
150 g munia  
(M kokoisia 3, L kokoisia 2 tai 
jos tahtoo hifistellä niin 2,5)

Keitä porkkanat ja soseuta ne öljyn ja sokerin kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne porkkanasoseeseen. Sekoita lopuksi munat yksitellen joukkoon. Kaada porkkanakakku ainekset noin 30x22cm vuokaan. Paista noin tunti 160 asteessa. Ohjeessa hifisteltiin 75 asteen sisälämpötilaan, mutta mä en ainakaan saanut semmosta lennosta mitattua. Meni aina hujauksessa yli. Kun otin uunista niin sain mitattua 77 astetta ja lopetin sen jälkeen mittaamisen.

Phila Sabayon:
150 g sokeria
150 g valkoviiniä
150 g keltuaisia  
(laitoin itse vain viisi kun en raaskinut 
enempää laittaa valkuaisia haaskoon...nää painoi 100g)
1 liivatelehti 
(suosittelen laittamaan pari, 
jos ei laita kaikkia keltuaisia)
200 g philadelphia tuorejuustoa
200 g kermavaahtoa

Mittaa sokeri, viini ja keltuaiset kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen ja nostata lämpö 80 asteeseen. Itse nostin vain 75 asteeseen, kun tuntui ettei nouseminen jatku. (Kun otin hauteesta pois tajusin, että ei ollut edes levy täysillä....Seos siis sakeutuu huomattavasti. Joku voisi kertoa, onko se vain tämän tarkoitus vai tapahtuuko maagisessa 80 asteessa jotain erilaista?) Laita joukkoon liotettu liivatelehti ja philadelphia juusto. Sihvilöi seos toiseen astiaan ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä.  Tästä määrästä tuli liian iso satsi 30x22 cm vuoalliselle porkkanakakkua. Eli 20% kun pienentä, voipi olla lähempänä totuutta. 
Maku oli mitä parhain! Nämä pääsi top 10 leipomuslistalle! 
 

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa namilta! Pohja kuulosti et voisin ehkä osata tehdä.. toi päällinen oli jo aika haastavan kuulosta :) mut täytyy miettiä tässä olis jotain kehitettävä ton toisen puolen synttäreille.

    VastaaPoista
  2. Tarkkaa touhua... :) Itse tein kans porkkanapiirakkaa mutta se ei nuin hieno ollut :)

    VastaaPoista
  3. Ensimmäisenä kiitos inspiroivasta blogista, mahtavaa! Ja sen verran mehevän kuuloinen kakku, joten pakkohan tätä porkkanakakun rakastajana on tehdä! :)
    Onkohan kuorrute sen verran löysää, ettei voi pursottaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorrute oli tosiaan todella löysää. Liivatteella sen saa esimerkiksi paremmin kasaan. En kyllä usko, että se on silloinkaan purostettavaa. Sitä pitäisi laittaa niin paljon, että voi jo vaikuttaa makuun.

      Muistappa siirtyä katsomaan uutta blogiani, tätä kun en enää päivitä!

      Poista