maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kinuskimuffinssit

Nämä taitavat olla top 3. muffinsseista, mitä olen tehnyt. Niin onnistuneita ja vielä joka kerta tuntuu tulevan juuri oikean makuisia. Harvoin osaan tehdä täysin saman makuisia muffinsseja, kun kiireessä jää mittojen käyttö vähän vähemmälle...

Ohjeen olen ottanut Ihanat Kuppikakut -kirjasta.
110g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
120g vaaleaa fariinisokeria (en tiedä mitä se on, joten käytin hienoa sokeria)
120g tummaa ruskeaa sokeria (käytin fariinisokeria)
2 suurta kananmunaa
1/2 tl laadukasta vaniljauutetta
245g siivilötyjä vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g valmista kinuskikastiketta (tehtyä tai kaupan, itse käytin kaupan)
50ml kuohukermaa

Uuni 180 asteiseksi, annoksesta tulee 12 isoa muffinssia. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen  ja vatkaa jokaisessa lisäyksessä kananmuna hyvin taikinaan ennen uuden lisäämistä. Lisää vaniljauute. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta voi-sokerivaahtoon ja sekoita. Kaada joukkoon kinuskikastike, vatkaa hyvin. Lisää 1/3 osa jauhoista ja vatkaa hyvin. Kaada seoksen joukkoon kuohukerma ja vatkaa hyvin. Lisää sitten loput jauhoista ja vatkaa kunnes taikina on kunnolla sekoittunut.

Jaa taikina vuokiin ja paista noin 25 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Anna kuppikakkujen jäähtyä pellissä noin 10 minuuttia ja siirrä sitten ne ritilälle odottamaan kuorrutusta.

Kuorrutus:
60g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
6rkl kermaa
220g fariinisokeria
240g siivilöityä tomusokeria
1/2 tl laadukasta vaniljauutetta
kuohukermaa tarpeen mukaan notkistamaan.

Tein itse tästä puolikkaan annoksen, koska tämä on aivan ällömakeaa ja muffinssit ovat sitä myös.

Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma paksupohjaiseen kattilaan kuumalle liedelle ja hämmennä, kunnes ainekset sekoittuvat. Kuumenna seos kiehuvaksi jatkuvasti hämmentäen, anna kiehua noin minuutti.
Ota kattila liedeltä ja hämmennä joukkoon puolet tomusokerista. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Sekoita lopuksi tomusokerin loput sekä vaniljauute ja hämmennä, kunnes seos sakenee haluttuun pisteeseen.
Muista sihvilöidä tomusokerit joukkoon! Muuten on klimppistä.
Käytä kuorrute välittömästi, pidin itse sitä levyllä pienessä lämmössä jotta sain sen paremmin muffinssien päälle. Koristele daim-murusilla.

Vielä kuva yksittäisestä muffinssista:

6 kommenttia:

  1. Oooh näyttävät ihan tosi herkullisille!

    VastaaPoista
  2. Täällä kuola vaan valuu! Ihanan näköisiä!!!

    VastaaPoista
  3. "yhdistä jauhot erillisessä kulhossa" - mitkä jauhot pitää yhdistää? ohjeessa on vain puhe siivilöidyistä vehnäjauhoista.

    VastaaPoista
  4. Hei! aivan! ohjeesta on unohtnut leivinjauhe. Eli muffinsseihin tulee 2 tl leivinjauhetta. Se yhdistetään jauhoihin. Korjaan ohjeen :)

    VastaaPoista
  5. Ajattelin tehdä tällä ohjeella minimuffinsseja, muistatko kuinka täyteen vuoat kannattaa täyttää? Entä miten luulet kuinka pitkä paistoaika?

    VastaaPoista
  6. 2/3 osa vuokaa on hyvä nyrkkisääntö. Paistoaika on varmaankin 5 minuutin luokkaa. Kannattaa tikulla tarkistaa.

    VastaaPoista