maanantai 25. heinäkuuta 2011

Tiikeriraitainen mansikkakääretorttu

Kirsin päivän kunniaksi tehtiin kääretorttua. Kauneus ei ollut ihan pääsanana tässä touhussa vaan maku! Jostain kumman syystä sain leivinpaperin tarttumaan pohjaan niin tiukasti, että koko helahoito repesi...liekö syynä liian hieno sokeri. Taloussokeri olisi voinut olla karkeampaa. Idean kääretorttuun löysin Kokeile tätä kotona  blogista, ja jostain toisesta jossa oli mansikkatäyte...Pitänee lisätä linkki kunhan löydän sivuille takaisin.

Pohja:
4 kanamunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl (50 g) mansikoita + elintarvikeväriä. (Wilton rose)

Täyte:
3 dl (150 g) mustikoita
1 prk (2,5 dl) flora vispiä
250g rahkaa
3 rkl Tomusokeria
3 rkl Vaniljakremiä

Täyte on aika runsas, kun tuntuu hassulta jättää jämiä purkkeihin. Loput täytteestä voi vaikka syöttää jauhoja karttavalle vieraalle :>

Valmistus:
Vatkaa kanamunat ja sokeri hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa taikinaan. Sekoita varovasti.
Ota taikinasta osa talteen pursotuspussiin. Laita pursotuspussi isoon lasiin, jotta taikina on helpompi kaataa pussiin. Sekoita loppuun taikinaan noin 1dl mansikoita ja tippa elintarvikeväriä.. Leikkaa pursotuspussien kulmiin pienet reiät. Pursota pellille vuorotellen eri värisellä taikinalla viivoja. Paista pohjaa noin 7-10 minuuttia 175 asteessa. Sokeroi leivinpaperi ja kumoa paistunut pohja sille. Leikkaa pohjasta tarvittaessa pienet suikaleet reunoista pois.

Vatkaa vispikerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokerit, vaniljakreme ja rahka. Murskaa mansikat joukkoon.  Rullaa torttu leivinpaperin avulla. Jätä leivinpaperi ympärille ja kääri torttu vielä kelmuun. Siirrä jääkaappiin mehustumaan muutamaksi tunniksi.

Kun taikinaan lisää mansikoita, kannattaa katsoa että taikina pysyy "hyvänä". Jos löystyy liikaa, laittaa joukkoon ripaus jauhoja tai vaniljakreemiä. Itsellä meni summamutikassa varmaan 100 grammaa mansikoita, joten taikina oli ehkä liiankin löysää pursotukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti