perjantai 22. heinäkuuta 2011

Omena-vaahterasiirappi muffinssit

Tästä muffinssipohjasta taisi tulla uusi suosikki! Ihanan kohonneita ja ruskeita! Laitan huomenna kuvia koristelluista muffinsseista.

375 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 rkl sokeria (laitoin itse fariinia osan)
155 g voita
3 rkl hunajaa
2 munaa
1 dl vaahterasiirappia
loraus maitoa
2 vihreää omenaa

Laita paistinpannulle 0,5 dl vaahterasiirappia ja raasta siihen omenat. Anna kiehua pienellä lämmöllä ja siirrä syrjään kun osa kosteudesta on haihtunut pois ja omenaraaste on ruskistunut. Siivilöi jauhot, leivinjauhot, kaneli ja sokeri suureen kulhoon. Sulata voi ja hunaja pienessä kulhossa. Sekoita ne jauhojen kanssa. Vatkaa munat ja vaahterasiirappi erillisessä astiassa kevyesti. Sekoita se jauho-voi massaan. Lisää omena-vaahterasiirappi seos taikinaan. Lisää tarpeen mukaan maitoa joukkoon, jotta taikina tuntuu muffinssitaikinalta. Tarkista maku ja lisää tarpeen tullen kanelia tai vaahterasiirappia.

Omassa taikinassa laitoin noin 1,25 dl vaahterasiirappia ja maistiaisten jälkeen tuntuu siltä, että vähän olisi voinut lisätä lisää.

Paista muffinssit 200 asteessa noin 20 minuuttia. Taikinasta tuli 18 isoa muffinssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti