torstai 14. heinäkuuta 2011

Tiikerikakku appelsiinivalkosuklaatäytteellä

Nyt tuntuu olevan liikaa aikaa, kun näitä leivonnaisia vaan tulee :) Nyt pitää jo raahata töihin syötäväksi, kun ei mahdu enää kotijääkaappiin.

Idean sain Unelmakakut kirjasta, mutta minulla on monta päivää tehnyt mieli tehdä tiikerikakkua. Yhdistin sitten kaksi reseptiä ja tälläinen tuli lopputulokseksi!
Kuvausrekvisiitat eivät olleet tällä kertaa hirveän huimat. Jos ensi kerralla paremmin :)

Tiikerikakku:
200g voita
1/2 dl sokeria
3 munaa
1/2 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhoa
3 rkl maitoa/kermaa
tummaa suklaarouhetta

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen munat taikinaan, vatkaa jokaisen munan välissä taikina tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ilman vaniljasokeria ja kaakaojauhoa. Kaada jauhoseos muutamassa osassa taikinaa ja vatkaa välissä. Lisää lopuksi tilkka maitoa ja vaniljasokeri. Vatkaa taikina tasaiseksi. Ota taikinasta osa talteen toiseen kuppiin. Vatkaa jääneeseen taikinaosaan 3 rkl kaakaojauhetta ja suklaarouhetta. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.

Voitele kakkuvuoka hyvin. Laita taikinoita vuorotellen vuokaan. Laita vuoka uuniin noin 45 minuutiksi, tarkista 40 minuutin jälkeen kypsyyttä ja anna tarvittaessa olla enemmän.

Anna kakun vetäytyä vuoassa muutaman hetken. Kumoa se ritilän päälle, jossa on leivinpaperi. Anna kakun jäähtyä. Halkaise kakku keskeltä kahtia.

Appelsiinivalkosuklaatäyte:
200g appelsiinituorejuustoa tai naturel tuorejuustoa + appelsiinin kuorta
100g valkoista suklaata. (itse käytin pandan)
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa ja tuorejuusto toisiinsa. Liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada se norona tuorejuustosuklaaseokseen. Sekoita täyte ja laita tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Vuoraa paistinvuoka kelmulla. Laita päälimmäinen osa vuokaan ja kaada päälle tuorejuustotäyte. Laita pohjapala päälle ja koko komeus jääkaappiin hyytymään.

Kaada kakku tarjoilualustalle. Minulla ainakin kakku oli aavistuksen jumissa vuoassa ja vaati muutaman napakan kopautuksen vuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti