tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kolmen suklaan juustokakku

Tähän kakkuun sain idean Helmeilevää blogista. Blogeja selaillessa huomasinkin, että lähes yhtä monella on tämä resepti testattuna kuin esimerkiksi Baileys-kakku. Pääsimpä minäkin tekemään oman versioni :)

Pohjaksi:
Kaurakeksejä ja voita

Täyte:

½prk mascarponejuustoa
2prk flora vispiä
½prk maustamatonta tuorejuustoa
60g Pandan maitosuklaata  sulatettuna
60g Pandan tummaa suklaata sulatettuna
60g Pandan valkosuklaata rouhittuna
1pss dajmrakeita (säästin osan koristeeksi)
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata tummaa- ja maitosuklaa. (Sulatin itse vesihauteessa. Mikrokin on ok.) Vaahdota Flora vispit vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustot. Lisää suklaat vaahtoon. Sekoita liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja valuta ohuena nauhana vaahtoon. Lisää valkosuklaarouhe ja dajmrakeita vaahtoon varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan ja laita hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Itse laitoin vuoan reunalle muovisen reunuksen jonka avulla saa tarvittaessa lisäkorkeutta vuokaan. Samalla saa myös nätimmin reunuksen juustokakkuun.

Koristeet:
Koristeeksi yritin etsiä mansikoita, joita dippaisin suklaaseen. En löytänyt kun nuhjuisia mansikoita, joten otin sitäkin nätimpiä kirsikoita.

Kokeilin ensimmäisen kerran tehdä suklaista koristereunaa, ja se onnistukin lähes odotetulla tavalla. Ensi kerralla vähän paksumpia viivoja, jotta saan sen kokonaisena kakun reunaan.


Koristeena on siis kirsikoita joita dippasin Pandan tumma/maitosuklaa seokseen ja valkoiseen suklaaseen. Daimrakeita ja ananaskirsikka.

Kolmen suklaan juustokakku maistui niin makealta kun saattoi odottaa. Sattumat olivat kivoja kakussa ja maku kuohkeaa. Epäilin aluksi, että suklaata on sulatettuna liian vähän kerma/tuorejuustomäärään, mutta väärässä olin. Juuri sopivasti maistui läpi!

Vielä viimeiseksi kuvaa kakun sisältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti