keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Wilhelmiina-keksejä ja suklaakoristeltuja murokeksejä

Tänään oli keksipäivä! En olekkaan koskaan tehnyt muuta kun pipareita, niitäkin viime jouluna ensimmäisen kerran pitkään aikaan...


Wilhelmiina keksit
200g voita
2dl sokeria
2tl siirappia
1 munan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniliinisokeria
2tl soodaa

Vatkaa sokeri, siirappi ja pehmennyt voi keskenään. Lisää keltuainen, vatkaa sekaisin. Sekoita jauhot massaan. Tee kaksi tankoa leivinpaperiin. Noin uunipellisen pitkiä, 10 cm leveitä ja 2,5-3 cm korkeita.  Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, niin että keksit ovat kauniin ruskeita. Leikkaa keksit palasiksi samointein ja anna jäähtyä pellillä rauhassa.

Wilhelmiinat olivat aivan ihanan makuisia. Tuntuu ajatustasolta aika tyhmältä ostaa kahvin seuraksi keksejä kaupasta, kun näitäkin on naurettavan helppo tehdä. Muistellaan tätä sitten ensikerralla keksi osastolla!

Murokeksit suklaakuorrutteella
200 g voita
1 dl sokeria 
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna joukkoon ja sekoita. Lisää jauhot ja vatkaa nopeasti sekaisin. laita noin 30 minuutiksi jääkaappiin vetäytymään. Pursota tai tee muotilla koristeet. Kannattaa välissä laittaa taikina jääkaappiin tai pakkaseen, jotta muotoileminen on helpompaa. Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti