sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Angry Birds kinuskimuffinssit

Ja taas, mahtava näitä on kyllä tehdä! Kolmannet jo pienen ajan sisään :) Ensiviikollakin tiedossa...tosin kakun muodossa. Viime viikon muffinssit oli vähän kuivia, suklaamuffinssi on mun mielestä aika haastava saada edes meheväksi muutakun uunista otettuna tai lämmitettynä. Nämä ovat vieläkin 3 päivää tekemisen jälkeen mahtavan meheviä!

Kinuskimuffinssit:
110 g voita
120 g muscadove sokeria
120 g hienoa sokeria
2 munaa
245 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 ml kinuskikastiketta
50 ml maitoa/kermaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita muffinssipellille 12 isoa vuokaa tai 24 pientä vuokaa. Murskaa muscadove sokeri tasaiseksi sokeriksi. Jos jää kokkareita, räjähtelee sokeripaakut uunissa ja tulee rumia muffinsseja. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe yhteen ja kaada 1/3 osa jauhoja joukkoon. Vatkaa sekaisin. Sekoita joukkoon kinuski. Sekoita joukkoon 1/3 osa jauhoja ja vatkaa taas sekaisin. Laita joukkoon maito ja loput jauhoista. Vatkaa tasaiseksi.

Täytä muffinssivuoat vähän yli puolenvälin (tämä on sitten oikeasti tarkka juttu!) ja paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja nosta sen jälkeen ritilälle. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä

Omat kommentit: Muffinsseista tuli ihanan makuisia! Koristelut onnistuivat aika hyvin, punaisista tuli näteimpiä tähän asti tehdyistä. Pikkutipuja tein myös. eli minimuffinsseja ja sinisenä lintuna. Näistä ei valitettavasti ole kuvaa (kuvasin ilman muistikorttia....) ja tottakai siniset tiput olivat vielä supernättejä.

2 kommenttia:

  1. Upeita angry birds muffareita :) käyppäs vilkaisemassa blogiani siellä on tunnustus sinulle :)

    VastaaPoista