1 kg omenia
1 dl vettä
1-2 sitruunan mehut
500 g hillosokeria
mausteeksi joko:
2 kokonaista kanelia
Vaniljatanko
Rosmariinin oksa
Inkivääriä
Paloittele omenat kattilaan. Kiehauta veden ja sitruunan kanssa omenat pehmeäksi. Soseuta omenat ja sihvilöi. (Omenia ei tarvii välttämättä soseuttaa tai sihvilöidä, mä vain halusin mahdollisimman sileää hilloa) Punnitse omenasoseen määrä ja laita se kattilaan pienelle lämmölle. Tarkista sokerin määrä (1kg omppuja 500 g sokeria) oikeaksi, jos omppuja on vähemmän mitä alkuunsa. Kaada sokerit omenasoseeseen ja jätä hiljalleen kiehumaan 10 minuutiksi. Lisää joukkoon jotain maustetta.
Kuori hillon päälle kertyvä vaahto pois, nosta mausteet pois jos käytit kokonaisia palasia. Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia ennen purkittamista. Muista desifioida purkit esimerkiksi uunissa ennen käyttöä.
Omat kommentit: Ihanan samettista hilloa! Kaneli maistuu vivahteisesti. Täytyy testata vaikka vaniljamoussen kanssa kakussa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti