tiistai 27. joulukuuta 2011

"Jouluinen" valkosuklaajuustokakku

valkosuklaajuustokakku oli tämän joulun joulupöydän kruununa. Kesäinen ja raikas! Ok, raikas se ei aivan ollut. Valkosuklaa, kerma ja tuorejuusto sai siitä niin täyteläisen, että olo oli sen mukainen. Kaikki kyllä kehuivat kakkua!

Pohja 22-24 cm vuoalle:
12 LU Bastogne -keksiä (150g)
1 iso Dajm-suklaalevy (n 55g)
75g voita

Täyte:
1/2 dl omenamehua tai 
muuta vaaleaa mehua
5 liivatelehteä
200g valkosuklaata
2 munaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja suklaa. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun itopohjavuokaan. Anna kovettua jääkaapissa.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liota kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensiksi kermavaahto ja sitten nostellen valkuaisvaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

SLY17 - Joulukuun paketti

Joulukuun pakettia odoteltiinkin. Tulihan se sieltä! Posti-poikakin vielä kiusasi ja pihtasi pakettikorttia extrana pari päivää.

Tarkoituksena on ollutkin tehdä konvehteja. Olen jo parit saanut tehtyä, mitkä ei aivan konvehteja ole, mutta suklaisia suupaloja :) jos nyt näiden pohjalta sitten saisi vielä viimeisen innostuksen ja tekisin konvehteja ja keksejä!
- Pandan suklaata. Tätä kuluu kilotolkulla, parhainta suklaata leivontaan mitä peruskaupasta saa.
- Muffinssivuokia. Aivan ihania poroja, jos nyt toteuttaisi ne mudcake marenki muffinssit vaikka uudeksivuodeksi
- Karkkipapereita! Näitä tartten! Saan fudgepalaset kivasti pakattua :)
- Ohjeita suklaan tempperointiin ja konvehtireseptejä. Kivan kokoinen vihko jonka liimaan reseptivihkooni.
- Dominot on lempparikeksejä ja nykyään näitä menee joka toiseen juustokakkuunkin pohjaksi.
- Kynttilöitä

Kaikinpuolin erittäin kiva paketti. Monet menevät heti käyttöön ja postailen sitten tekemisiäni :) Kiitos SLY! Jatketaan tammikuussa paljastuksen merkeissä...

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Vaniljaiset marjapiirakat

Ohjeen lainasin Pullahiireltä. Resepti oli maittava, mutta harmi etten kaupasta löytänyt tuoreita mansikoita tai mustikoita vadelmien seuraksi. Pakateversiot olivat huono idea. Hassua reseptissä teki se, että ohjeessa puhutaan neljästä. Mulla tuli kuusi vuoallista ja osa taikinasta meni vielä pakkaseen. Toivottavasti se toimii vielä senkin jälkeen. Täytettä tuli noin 8:lle piirakalle.

Reseptiä en sen suuremmin kopioi, kun tein sen pilkuntarkalleen. Ja sen löytää täältä: klick

Joulutorttuja

Pitihän sitä tehdä joulutorttuja ensimmäisen kerran tämän vuoden aikana. Tuli vähän retromman näköisiä.

torstai 8. joulukuuta 2011

Muropaketin 2010 kilpailun Joulukuusi

Tämän väkersin vuosi sitten, nyt vasta huomasin että voisin sen tänne linkata. Palkintoja ei herunut, mutta oli kyllä elämäni ekat piparitaikinat mitä tein. Pursotuksessa meni monen monta pakettia voita, kun välillä piti vatka yli ja väri tuntunut olevan kohdalla ollenkaan...

tiistai 6. joulukuuta 2011

Juovikkaat suklaajuusto browniet

Resepti löytyi samaisesta Suklaaunelmia -kirjasta, mistä Missisippin mud piekin. Tein näitä mummolassa viikonloppuna.

170 g suolatonta voita
2 rkl kaakaojauhoa
2,5 dl hienoa sokeria
2 munaa vatkattuna
2,5 dl jauhoja

Täyte:
2 dl ricottajuustoa
3 rkl hienoasokeria
1 muna vatkattuna

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita noin 20cm x 20cm vuoan pohjalle leivinpaperi, reunoja myöten. Sulata voi kattilassa ja nosta tulelta. Sekoita joukkoon kaakao ja sokeri. Vatkaa sekaan munat yksitellen ja lisää sen jälkeen jauhot. Hämmennä tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Juustotäyte: Vatkaa yhteen juusto, sokeri ja munat. Pudottele lusikan avulla juustoa suklaaseen. Vedä juustojen läpi lusikalla marmorikuvioita brownieehen. Paista noin 40 minuuttia tai kunnes paistos tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä vuoassa.

lauantai 3. joulukuuta 2011

MIssisipiläinen mud pie

Mies pyysi, että tekisin jonkun täyteläisen suklaakakun. Löin hänelle suklaakirjat eteen, ja suklaaunelmia kirjasta tällänen resepti kiikutettiin eteen. Vähän testimielessä meni koko homma ja jänskätti tehdessä mitä se lopputulos onkaan...kaasu uuni ei näimmä oikeen arvosta pysyä päällä jos liekki on alle 3:s tason, joten vähän väliä sai olla sytyttämässä uusiksi. Jännittää pikkasen, mitä se sitten on kohokkaiden kanssa?

Toisen haasteen projektiin teki se, ettei löytynyt mistään suolaamatonta voita! Neljä isoa kauppaa koluttiin läpi ja jouduttiin tyytymään normaalisuolaiseen, ei edes vähäsuolaista ollut. Pitänee muistaa hamstrata pari pakettia joulua varten, jos todella on näin tiukassa voi.

Torttupohja:
225 g jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
250 g suolatonta voita
25 g hienoa sokeria
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte:
175 g suolatonta voita
250 g tummaa ruokosokeria
4 munaa 
4 rkl kaakaojauhoa
150g tummaa suklaata
3,5 dl kahvikermaa
1 tl suklaauutetta
(skibbasin, tän en edes tiedä mistä saisi?!)

Koristeluun:
4,5 dl kuohukermaa 
suklaalastuja

Sihvilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi voikoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmä vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä syvä vuoka. (noin 23 cm halkaisija) Peitä leivinpaperilla tai alumiinifoliolla ja laita päälle paino. Paista esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuuttia. Ota paino ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia.

Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa lämmönkestävässä kulhossa ja vatkaa se kahvikerman (ja uutteen kanssa) seokseen.

Vähennä uunin lämpöä 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy. Kaasu uunissa täytteen pinnalle tuli kovempi kerros ja annoin vielä sen jälkeen hetken olla. Oli aika hankala arvioida milloin kakku olisi mudpiemäisesti kypsä, muttei liian kypsä.

Anna tortun jäähtyä täysin ja koristele vatkatulla kermalla ja suklaalastuilla.

Pohjasta tuli ehkä vähän liian kova, koska se oli yhteensä 1,5h uunissa...kaasu uunissa on ominaista, että lämpö tulee pohjasta päin. Onneksi pohja ei sen suuremmin palanut, että sitä pystyi vielä syömään.

torstai 1. joulukuuta 2011

Suklaa-mokka kuivakakku

Blogien selauksen ohella tuli tälläinen vastaan. Kävin vielä ostamassa Bake and Partystä uuden vuoan, joten pääsin sitäkin koeajamaan. Oli sikamaisen kallis vuoka, mutta ihastuin siihen täysin. Elinikäinen takuukin vielä :) Näitä pitää muutama ostaa. Tein taikinan 1,5 kertaisena, tähän isompaan vuokaan se mahtui kivasti, jos teet normaaliin 1,5 litran, muista vähän pienentää aineita.



Taikina:
300 g voita/margariinia
3,75 dl sokeria
4 munaa
2 tl pikakahvijauhetta
2 tl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa
375 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
30g mantelirouhetta
250g suklaarouhetta

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen kananmunat välissä kovasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mantelit ja suklaat keskenään. Vuorottele lisäämisessä kuivien aineiden ja kerman välilä ja kaada ne muna-sokeri vaahtoon. Kaada massa voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1h. Tarkista välillä kypsyysaste.

Kuorrutus:
50g voisulaa
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
tomusokeria

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Lisää tomusokeria sen verran, että koostumus on hyvä. Itseltäni meni noin 2/3 pakettia.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Mocca-juustokakku part 2.

Sen verran epäonnistuneen onnistunut juustokakku oli, että pyydettiin tekemään uusi. Tätä parempaa versiota tarjoillaan huomenna ystävien tapaamisessa.

Tein 1,5 kertaisena alkuperäisellä ohjeella, tosin käytin vieläkin Double Espressoa. Nyt en lisännyt taikinaan kaakaota. Käytin taikinaan mascarbonen, tuorejuuston ja kerman, jotta tuli isompi.

Kuvaksi googlasin vain "abstract tree" ja tämä tuntui tähän tarkoitukseen sopivalta. Jos aika ei olisi loppunut kesken, olisin vielä reunoille jotain laittanut...Toivotaan että tästä tuli yhtä maukas kun ensimmäisellä kerralla!

lauantai 26. marraskuuta 2011

Mocca-juustokakku

Reseptin huomasin Vaaleanpunaisen nomparellin blogista. Reseptiä tuli vähän modailtua ja "ryssittyäkin" osa kun piti tehdä montaa asiaa kerralla...Täytteeseen lorahti 1/3 liikaa moccaa, joten piti vähän paikkailla virhettä extra liivatteella, tomusokerilla ja kaakaojauholla...


Pohja:
200g digestive keksiä
100g margariinia
1,5 rkl tummaa kaakaojauhoa

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl frezza moccaa
(itse käytin starbucksin double espressoa)
n 7-10 domino-keksiä
n 1-2 rkl kaakaojauhoa
n 1-2 rkl tomusokeria
1 liivate lisää

Leikkaa noin 20-22 irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna keksit muruksi ja sekoita joukkoon margariini ja kaakaojauho. Painele massa vuoan pohjalle ja reunoille.  Laita jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet likoamaan veteeen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vatkatessa joukkoon tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta mocca ja laita joukkoon liivatteet. Valuta norona massan sekaan. Kaada osa massasta vuokaan, ripottele dominon palasia joukkoon ja laita loput massasta joukkoon. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 4-6h.

Mun versiossa, meni 2,2 dl double espressoa ja koko kakkumassa oli litkua...kaakaojauho, tomosokeri ja extra liivate kuitenkin pelastivat tilanteen! Kakku oli ihan nätisti hyytynyt. Unohdin myös dominotkin aluksi ja jouduin ne murustaa ja kaataa vaan massaan, eli pinnasta ei tullut niin nättiä.


Suklaaperhonen:
noin 200g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja kaada se pursotuspussiin. Käytä pientä 1-2mm kirjoitustyllaa tai leikkaa pussiin minimini reikä. Anna suklaan vähän jähmettyä kupissa ennen pussiin kaatoa. Pursota valmiiksi piirretty kuvio leivinpaperin päälle. Laita pursotettu kuvio jääkaappiin jäähtymään muutamaksi minuutiksi. Kumoa kakun päälle. Muista että suklaa on herkkää, joten ei kannata tehdä hirveen ohuita yksityiskohtia.