sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Bebe leivokset

Leivontafoorumin haasteena oli kesäkuussa tehdä jotain leivonnaisia muropohjaan. Nämä olivat minun tekeleeni :)
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaniljakreemitäyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Sokerikuorrute:
4 dl tomusokeria
3 1/2 - 4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
nomparellejä

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä. Voitele leivosvuoat. Minun 9 cm vuoillani tulisi noin 10-13 leivosta. Pyörittele taikinasta pallo ja painele se vuoan pohjalle. Paista pohjia 175 asteessa 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyest väriä. Paistoin itse pohjat niin, että laitoin painoksi herneitä. Nostin noin puolivälissä paistoa herneet pois, jotta pintakin kypsyisi. Jätä pohjat hetkeksi viilentymään vuokaan ja nosta ne sen jälkeen varovasti pois vuoasta. Hammastikku on oiva apu nostaa pohjat pois vuoasta.

Sekoita kattilassa keskenän sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna visipilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa ja se on saostunut. Jätä jäähtymään.

Vatkaa voi vaahdoks. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Täytä leivonnaiskupit kreemillä ja tasoita veitsellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Laita vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan oloista. Värjää kuorrute elintarvikevärillä. Levitä kuorrutetta leivoksien päälle ja koristele nomparelleillä.

1 kommentti:

  1. Sieviä ovat sinun bebet ja varmasti maistuvia. Minulla on pakkasessa kans noita, joskus tullut kokeiltua reseptiä. Mukavaa värkkäämistä olivat.

    VastaaPoista