Leivontafoorumin haasteena oli kesäkuussa tehdä jotain leivonnaisia muropohjaan. Nämä olivat minun tekeleeni :)
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Vaniljakreemitäyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Sokerikuorrute:
4 dl tomusokeria
3 1/2 - 4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
nomparellejä
Vaahdota
voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä.
Voitele leivosvuoat. Minun 9 cm vuoillani tulisi noin 10-13 leivosta.
Pyörittele taikinasta pallo ja painele se vuoan pohjalle. Paista pohjia
175 asteessa 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyest väriä.
Paistoin itse pohjat niin, että laitoin painoksi herneitä. Nostin noin
puolivälissä paistoa herneet pois, jotta pintakin kypsyisi. Jätä pohjat
hetkeksi viilentymään vuokaan ja nosta ne sen jälkeen varovasti pois
vuoasta. Hammastikku on oiva apu nostaa pohjat pois vuoasta.
Sekoita
kattilassa keskenän sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja
keltuaiset. Kuumenna visipilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa
ja se on saostunut. Jätä jäähtymään.
Vatkaa voi vaahdoks. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
Täytä leivonnaiskupit kreemillä ja tasoita veitsellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita
tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Laita vettä ruokalusikallinen
kerrallaan, kunnes seos on sopivan oloista. Värjää kuorrute
elintarvikevärillä. Levitä kuorrutetta leivoksien päälle ja koristele
nomparelleillä.
Sieviä ovat sinun bebet ja varmasti maistuvia. Minulla on pakkasessa kans noita, joskus tullut kokeiltua reseptiä. Mukavaa värkkäämistä olivat.
VastaaPoista