lauantai 14. heinäkuuta 2012

Ristiäiskakku pojalle tähtien ja tennareiden kanssa

Ensimmäinen ristäiskakkupyyntö tuli ja tälläinen saatiin aikaiseksi. Kakku menee pienelle Aleksi-pojalle. Pyyntönä oli tennarit, ja nistä olikin jo alunperin kuvia. Muutoin oli vapaat kädet toteutuksen suhteen. Tähdet nousivat heti ensimmäiseksi mieleen ja kokoamisvaiheessa sitten laitoin tähdet eri tähtikuvioiden mukaan. Orion, Otava, Leijona ja pieni karhu pohjantätineen on reunoilla. Toivottavasti tähdet ohjaavat pientä poikaa elämässä!


Pohja:
7 munan pohja 24 cm vuokaan (6 L munan olisi ollut enemmän kun tarpeeksi...)
laitoin 1/3 osan jauhoista perunajauhoina ja kakusta tuli vähän liian pumpulimainen, pitänee ensikerralla laittaa vähemmän.

Täyte:
Vanijamoussea ja tuoreita mansikoita

Kostutus ja kuorrute:
Hedelmämehua ihan vähäsen, laitoin hilloa mansikoiden alle joten uskoisin että se riittää kostutukseksi. Ennen kuorrutetta laitoin kakkuun sokerikreemin.

Koristeet:
Vaahtokarkkimassaa joka oli värjätty vaaleansiniseksi. Shampanja sokerimassaa ja tummempaa sinistä massaa tähtinä / koristeina.

Omat kommentit:
Ensimmäistä kertaa kokosin kakun päällysen kolmesta osasta. Kotona ahdistuneena miehelle kerroin, että tulee aikamoinen show saada näin ison kakun päälle kuorrutetta. Hän ehdotti minulle sen osissa tekemistä ja hetken mietittyäni tajusin, näinhän se pitää tehdä jos haluaa koristella reunan puristimilla! Jotenkin ajattelin, että se pitäisi laskostaa reunoihin ja sitten puristaa kasaan...

En saanut koko matkan pituista soiroa tehtyä, joten tein sen kadesta osasta niin sen takia on pienet epätasaisuudet kakussa. Sain ne suht hyvin tasoitettua, pitää keksiä tähän joku uusi tapa :) Päällys meni sitten kivasti ja veitsen avulla kavensin reunusta. Kuviot tein sydämenmuotoisella puristimella. Olipas mahtava "heräteostos" en edes ihan ymmärtänyt mihin sitä käyttäisin, onneksi löytyi kaapin perukoilta :)


3 kommenttia:

  1. Reunapuristimet -ihan uusi sana/tuttavuus.. mutta hyvin näytti toimivan kun tuli noin kaunis reunus!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen testaamaan :) Varsinkin näissä isommissa päällystämisprojekteissa on mun mielestä kivempi päällystää osissa :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku ja kiva idea nuo tähtikuviot!

    Kiitoksia sly-parillni menneestä kierroksesta! Paketista ja ohjeista tykättin täällä kovasti, kaikki tuli tarpeeseen. Blogissasi olen käynyt ennenkin näiden sly-kierrosten johdosta mutta kyllä, yllätys säilyi loppuun asti :)

    VastaaPoista