lauantai 7. heinäkuuta 2012

Shakkiruutuinen vanilja-suklaakakku

Piti blogin 1-v synttäreiden kunniaksi tehdä uudelleen blogini haetuimman kakun eli shakkiruutuisen kakun! Nyt vuoden jälkeen voin paljastaa, että kakku oli aivan mauton, lensi kuvauksen jälkeen roskiin. Nyt kun sain pyynnön tehdä sellaisen ristiäisiin, oli pakko alkaa tuunaamaan kakkua maukkaammaksi. Keksin, että miksi en voi laittaa täytettä toiseksi "ruuduksi", miksi koko kakun pitäisi olla ruutuja vain kakkupohjasta tehtynä? Idea oli pakko testata käytännössä ja hommahan onnistuu! Haastetta toi "ah, niin ihana" -helle. Meinasi kakku sulaa syliin, ennenkun sain nätin kuvan :D

 Huomaatko, että hellettä ja ukkosta ilmassa? 
Hyvä kun päällys pysy kuvauksen ajan kasassa...
 Pohja:
6 munan sacherkakkupohja 22 cm vuokaan

Vaniljamousse:
4 liivatetta
5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria
4 keltuaista
puolikas vaniljatanko

3 dl kermaa
2 prk vaniljarahkaa 
tai 2 prk vanilja tuorejuustoa

Laita liivaatteet likoamaan. Kiehauta maito, tärkkelys, sokeri, vaniljatanko ja keltuaiset kiisseliksi.  Jäähdytä vaniljakiisseli. Nouki jäähtyneestä kiisselistä vaniljatanko pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka/tuorejuusto ja kiisseli. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljaa.

Kostutus:
Maito
(Kostuta todella maltillisesti ja vain jos samana päivänä syödään. 
Jos syönti siirtyy vuorokaudella, älä kostuta ollenkaan, tai vain minimini määrän.
 Neliöt alkavat sulautua yhdeksi liiassa kosteudessa.)

Kuorrute:
Satin ice buttercreamia 

Koristeet:
Sokerimassaa

Omat kommentit:
Tarkoitus oli myös testata miten saan tehtyä maistuvaa vaniljamoussea. Olen testannut useammassa blogissa olevaa vaniljatäytettä, missä on vain 2 tl vaniljasokeria tuomassa vaniljan maun. Ei mennyt kaaliin, miten semmoista voi kutsua vaniljamousseksi. Piti se testata vielä käytännössä, että ei se maistu miltään. Nyt sitten jatkoin toista satsia vaniljarahkalla ja toista vaniljatuorejuustolla. Tuorejuusto vei pidemmän korren, sen avulla täytteestä tuli raikkaampi.


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle ja näyttää ihanalle :)

    VastaaPoista
  2. Herkulta näyttää -ja onnea yksivuotiaalle :) Mahtava blogi sinulla on, täällä tulee aina pyörähdettyä :)

    VastaaPoista