Huomaatko, että hellettä ja ukkosta ilmassa?
Hyvä kun päällys pysy kuvauksen ajan kasassa...
Pohja:
6 munan sacherkakkupohja 22 cm vuokaan
Vaniljamousse:
4 liivatetta
5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria
4 keltuaista
puolikas vaniljatanko
3 dl kermaa
2 prk vaniljarahkaa
tai 2 prk vanilja tuorejuustoa
Laita liivaatteet likoamaan. Kiehauta maito, tärkkelys, sokeri, vaniljatanko ja keltuaiset kiisseliksi. Jäähdytä vaniljakiisseli. Nouki jäähtyneestä kiisselistä vaniljatanko pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka/tuorejuusto ja kiisseli. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljaa.
Kostutus:
Maito
(Kostuta todella maltillisesti ja vain jos samana päivänä syödään.
Jos syönti siirtyy vuorokaudella, älä kostuta ollenkaan, tai vain minimini määrän.
Neliöt alkavat sulautua yhdeksi liiassa kosteudessa.)
(Kostuta todella maltillisesti ja vain jos samana päivänä syödään.
Jos syönti siirtyy vuorokaudella, älä kostuta ollenkaan, tai vain minimini määrän.
Neliöt alkavat sulautua yhdeksi liiassa kosteudessa.)
Kuorrute:
Satin ice buttercreamia
Koristeet:
Sokerimassaa
Omat kommentit:
Tarkoitus oli myös testata miten saan tehtyä maistuvaa vaniljamoussea. Olen testannut useammassa blogissa olevaa vaniljatäytettä, missä on vain 2 tl vaniljasokeria tuomassa vaniljan maun. Ei mennyt kaaliin, miten semmoista voi kutsua vaniljamousseksi. Piti se testata vielä käytännössä, että ei se maistu miltään. Nyt sitten jatkoin toista satsia vaniljarahkalla ja toista vaniljatuorejuustolla. Tuorejuusto vei pidemmän korren, sen avulla täytteestä tuli raikkaampi.
Kuulostaa hyvälle ja näyttää ihanalle :)
VastaaPoistaHerkulta näyttää -ja onnea yksivuotiaalle :) Mahtava blogi sinulla on, täällä tulee aina pyörähdettyä :)
VastaaPoistaHempeän kaunis kakku :)
VastaaPoista