tiistai 3. heinäkuuta 2012

EM Helsinki 2012 - Kinuskikakku

Töissä paiskimme isossa porukassa EM-kisojen takia, joten nyt kun homma on ohi ja on vain pientä jälkipuintia niin ajattelin tuoda töihin kakun kaikkien iloksi. Taka-ajatuksenahan oli, että pääsen testaamaan tuleviin projekteihin vähän täytteitä...
Kakku syöntikelpoisena EM-logolla

Kakku ilman logoa kiva marmorointi tuli kinuskista, kun amatööri oli liikenteessä :> 
Ehkä ensikerralla tasaisempaa...

Pohja:
5 munan pohja 22 cm vuokaan

Vaniljatäyte:
3 liivatelehteä
3,5 dl maitoa
2,5 rkl maissitärkkelystä
2,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa kattilaan maito, tärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Keitä seos kiisseliksi ja sulata liivatteet joukkoon. Jätä kiisseli jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljasokeri joukkoon yhdistä jäähtynyt kiisseli kermaan. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa, ennen kokoamista

Kinuski:
3 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl voita

Keitä kuohukermaa ja sokereita noin 15 minuuttia, että seos on 110-asteista. Sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Anna hetken jäähtyä.

Kostutus:
vaniljamaitoa

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta vaniljamaidolla. Kaada kinuskia ohuelti kakkupohjan päälle. Laita täytteestä puolet kakkupohjan päälle ja tasoita. Laita toinen kakkupohja päälle. Kostuta, laita kinuskia ja loput täytteet kakkupohjaan. Muista myös kostuttaa kansi! 

Laita pienempi reunusvuoka kakun päälle. Kaada kinuski kakun päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Kuorruta kakku kermavaahdolla seuraavana päivänä. Kakun on hyvä lepää yö jääkaapissa, jotta maut tasaantuvat.

Omat kommentit: 
En aivan innostunut tuosta vaniljatäytteestä. Täytynee kokeilla viikonloppuna laittaa joukkoon rahkaa tai tuorejuustoa vaniljan maulla, jotta saisin maun vähän voimakkaammaksi. Herätyskello vähän päässä jo soikin, kun ohjeessa oli vain 2 tl vaniljasokeria. Laittelin sitä myös sen takia kostutukseen, eikä se tuonut toivottua tulosta. Muutenkin vaniljatäyte toimii ehkä parhaiten marjojen yms. hillon kanssa. Tulipahan silti testattua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti