tiistai 17. heinäkuuta 2012

Ruusuvaasi-kakku mansikka-valkosuklaamousse täytteellä

Cakecentralia olen selannut viimeaikoina hurjasti ja tallentanut linkkejä talteen "muista nämä, kun mietit mitä teet" -kansioon. Tämän idean päätin ensimmäisenä toteuttaa!

Pohja:
15 cm vuoassa 2 munan kakkuja kahdesti.
Kerroksia tuli yhteensä viisi.

Täyte:
Valkosuklaamousse ja mansikat

Valkosuklaamousse:
3 dl kermaa
150 g valkosuklaata
200 g mascarponea
4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone notkeaksi ja sekoita suklaa joukkoon. Liota liivatteet tipassa nestettä ja kaada norona mascarpone-valkosuklaa täytteeseen. Nostele joukkoon kermavaahto. 

Eriste:
Sokerikreemeä

Kostutus:
Hedelmämehu

Kuorrute:
Mustaa vaahtokarkkimassaa noin 150 g
Valkoista vaahtokarkkimassaa noin 150 g
Vihreää sokerimassaa 100 g
Pinkkiä sokerimassaa 200 g

Omat kommentit: 
Nyt tuli kyllä ehkä nätein kakku kaikista. Onhan monet nättejä monella tapaa, mutta tämä vain vangitsee katseen. Kuka tätä kehtaa huomenna maistella? Ruusuja tein ekan kerran. Rullaaminen on näppärä tapa, jos vähääkään ei ole sinut ruusujen tekemisen kanssa.
 Kakkuhan on tottakai maittava sisältä :)

4 kommenttia:

  1. Mahtava kakku! oikeassa olet että vangitsee katseen varmasti.

    Teitkö niin että kakku on tasainen ja siten nuo ruusut päällä laitettu tuolleen nätisti pyöreään muotoon niin kuin kimpussa on? vai onko kakun päälys myös pyöreä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä mä vähän korotin sitä lopussa. Alunperin oli tasainen :)

    VastaaPoista
  3. Wow! kyllä näitä sinun taideteoksia on ihana ihailla.

    VastaaPoista