perjantai 27. heinäkuuta 2012

Mansikkahyytelökakku

Keskon K-ruokalehden heinäkuun numerossa oli ihanan oloinen mansikkakakku. Eniten kakussa viehätti se, että siinä oli kakkupohjaa päällä ja alla. Vain alle sentin paksuinen pohja alla ja yllä. Hyytelökakku näytti siis täytekakulta paksulla täytteellä :)


Tässä 20 cm vuokaan 
tiivistetty versio:
1 iso muna
0,75 dl sokeria
2,5 rkl kiehuvaa vettä
0,5 dl vehäjauhoja
2,5 rkl kaakaojauhoja
1,5 rkl perunajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Kostutus:
Mansikoista valunutta mehua
Sokeria

Täyte:
400 g mansikoita
0,75 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk maitorahkaa (250g)

Päälle:
Mansikkahilloa
Mansikoita
(hyytelösokeria, jos haluaa)

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka 20 cm. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kiehuva vesi joukkoon pienissä erissä. Sekoita jauhotuottee yhteensä ja sihvilöi ne joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Irrota pohja vuoasta hiukan jäähytneenä ja nosta jäähtymään ritilälle. Leikkaa pohja kahteen osaa jäähtyneenä. Laita toinen pohja takaisin irtopohjavuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla. Kostuta pohja.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita rahka, mansikat ja sokeri. Liota liivatteet kuumaan veteen ja kaada se norona mansikka-rahkaseokseen. Nostele joukkoon kerma. Kaada täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Leikkaa mansikat viipaileiksi. Laita kakun päälle hilloa ja nosta päälle viipaloidut mansikat. Laita hyytelösokeriseos päälle, jos haluat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti