8 hengen voileipäkakku
12 viipaletta isoa paahtoleipää
Kostutus:
2-3 dl laihaa kasvislientä
Täyte 1:
200 g savulohta perattuna
15 g kaprista
50 g kevätsipulia
200g ruohosipuli-tuorejuustoa
1 dl creme francea
tilliä
Valkopippuria
Täyte 2:
185 g Felix tuorekurkku salaattia
50 g remoulade kastiketta
Kuorrute:
200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
1 dl creme francea
Koristeet:
Tilliä
Sitruunamelissaa
Sitruunaa
Tomaatti
Täytteiden teko:
Perkaa kala. Pilko kaprikset ja kevätsipuli hienoksi. Yhdistä kaikki. Lisää tarpeen mukaan enemmän creme francea jos täyte ei ole tarpeeksi notkeaa.
Yhdistä tuorekurkkusalaatti ja remoulade. Sekoita tasaiseksi.
Kokoaminen:
Leikkaa paahtoleivästä reunat pois. Halkaise neljä paahtoleipää keskeltä kahtia. Kostuta ensimmäinen neljän paahtoleivän kerros huolellisesti kasvisliemellä. Levitä kurkkusalaattikerros tasaisesti leipien päälle. Nostele seuraava kerros leipiä kerroksen päälle. Lado paahtoleivät niin, että saumat eivät mene päällekkäin. Hyödynnä puolitettuja paahtoleipiä. Kostuta huolellisesti. Laita savulohitäyte päälle ja nostele loput paahtoleivistä kanneksi. Kostuta. Kääri kakku kelmuun ja painele kakku tiiviiksi neliön muotoisen reunavuoan avulla. Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään niin että sen päällä on paino. Anna vetäytyä vuorokauden verran.
Kun on koristeluiden aika, nosta kakku kaapista ja leikkaa reunat tasaiseksi tarpeen mukaan.
Kuorrute ja koristelut:
Sekoita tuorejuusto ja creme france yhteen. Levitä kuorrute päälle. Koristele halutunlaisesti!
Omat kommentit:
En päässyt valmista kakkua maistamaan, mutta reunapalasista pääsin maistamaan, että hyvältä maistui! Toivottavasti vielä maistuu tilaajallekkin. Arvioin, että kakusta saisi 8:n henkeä kivat palaset. Hirveämmin ei ole kokemusta, miten isoja palasia voileipäkakusta leikellään, mutta toivottavasti kaikille riittää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti