perjantai 17. elokuuta 2012

Kinuskimuffinssi kokeiluja...

Syyskuussa on tulossa pieni muffinssien vääntöprojekti, joten pitänee vähän harjoitella maukkaan kinuskimuffinssin tekemistä! Lempparini banaani-kinuskimuffinssi kun tarvii tuorejuustokuorrutteen, että on täydellinen. Hakusessa on siis kinuskimuffinssi, joka maistuu sellaisenaan hyvältä!

Tämä kokeilu pääsi tämän hetken Top 1:ksi!

110g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
120g hienoa sokeria
120g muscadove sokeria
2 suurta kananmunaa
1/2 tl laadukasta vaniljauutetta
245g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g kinuskikastiketta
50ml maitoa (tai kuohukermaa)

Lämmitä uuni 180 asteiseksi, annoksesta tulee 12 isoa muffinssia. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. (Alkuperäisessä ohjeessa pyydetään vatkaamaan valkoiseksi vaahdoksi. Kertokaa mulle, miten se onnistuu ruskean sokerin kanssa? )Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Lisää vaniljauute. Yhdistä jauhot erillisessä kulhossa. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta voi-sokerivaahtoon ja sekoita. Kaada joukkoon kinuskikastike, vatkaa hyvin. Lisää 1/3 osa jauhoista ja vatkaa hyvin. Kaada seoksen joukkoon kuohukerma ja vatkaa hyvin. Lisää sitten loput jauhoista ja vatkaa kunnes taikina on kunnolla sekoittunut. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 25 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

Omat kommentit:
Resepti on Ihanat kuppikakut kirjasta pienin muutoksin. Fariini loppui, kun testailin taas keitellä kinuskia itse ja poltin fariinisokerit pohjaan. Muscadove sokerilla tuli ihanan makuisia. Muffinssikupit kannattaa täyttää vähän yli puolen välin. Sitä enemmän, niin muffinssi kohoaa yli reunojen ja tulee rumia muffinsseja.

Muffinssien reunukseen tein värjättyä sokeria jota liimasin kiinni. Koristeet on muuten suklaamassaa ja sokerimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti