Tämän kakun tein alunperin ensimmäisenä isompana tilauksena häihin. Kakkuidean sain muistaakseni pikku-murusia blogista. Vähän muunneltuna, kun resepti ei omaan tarpeeseen suoriltaan istunut.
Pohja 22 cm vuokaan:
- 200 g kaurakeksejä
- 90 g voita
Riko keksit palasiksi monitoimikoneessa tai kaulimen avulla. Sulata voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taputtele pohja irtopohjavuokaan, joka on vuorattu pohjalta ja reunalta leivinpaperilla.
Täyte:
- 1 vaniljatanko
- 1 dl kuohukermaa
- 5 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan. Kiehata pilkottu vaniljatanko kuohukermassa. Jätä maustumaan 15 minuutiksi. Nostele pois vaniljatangon rippeet ja kiehauta uudelleen. Liota liivatteet joukkoon. Jätä jäähtymään.
- 340 g tuorejuustoa
- 100 g creme francea
- 1 3/4 dl sokeria
Sekoita aineet keskenään ja valuta kerma-liivateseos nauhana joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se tuorejuusto-seokseen. Tarkista maku ja lisää tarpeen tullen vanilja-aromia tai vaniljasokeria.
Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin yöksi vetäytymään.
Kiille:
- 2,5 dl passion-mehua
- 3 liivatetta
- tilkka vettä
Sulata passion-mehu ja laita liivatteet likoamaan. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivate passion-mehuun pienenä norona. Nimenomana norona, jos sen hulauttaa joukkoon löytyy se klönttinä pohjalta...
Kaada lusikan avulla kiille kakun päälle. Nosta takaisin jähmettymään jääkaappiin.
Oi miten ihanan näköinen kakku! Tämän täytyy olla hyvää. :)
VastaaPoista