lauantai 4. elokuuta 2012

Tyynykakku

Löysin Confetin alennusmyynneistä Wiltonin tyynykakkusetin -75% hinnalla. 15 eurolla tämä kolmen vuoan setti ei tyyriiksi jäänyt :)

Aikamoisia noi ulkomaalaisten Youtube videoit tyynykakuista. Tosiaan, ne ei laita niihin täytettä? Tai jotain frostingia suoraan purkista. Jepjep, ei se kakkupohja nyt niin hyvää ole...

Omassa versiossani koversin kumpaakin pohjaa sen verran, että täytettä mahtui mukaan. En ymmärtänyt tasoittaa pohjia aluksi saman kokoisiksi, joten täytettynä hetken jo mietin miten tämä pitäisi saada "paketoitua". Laitoin kaiken toivoni sokerikreemiin, jolla sitten paikkailin uupuvat kohdat ja kakusta tuli ihan tasainen :)

Pohja:
2x Wiltonin tyynyvuoan pienin vuoka
3x munaa per pohja

Täyte:
Lime curdia
Mansikoita
2 dl vispikermaa
2 dl rahkaa

Kuorrute:
Sokerikreemiä

Päällys:
Satin Ice Vanilla Buttercreamia
Keltaista väriä
Helmiä

Omat kommentit:
Ostin Satin Icea verkkokaupasta ja odotin saavani Vanilla versiota mitä olen monessa paikassa kehunut. Sainkin sitten buttercream versiota ja hetken jo ahdisti, mitä tämä on? Noh. Ensimmäisellä yrityksellä päällystin kakun yläosan ja kakku hikoili hirveällä tahdilla. Tottakai oli hellettäkin, mutta en uskaltanut käyttää päällystä tilauskakkuihin. Nyt pääsin testaamaan sitten uudelleen ja sainkin positiivisimmat kokemukset. Massaa oli helppo muotoilla ja värjäillä. Helposti tämä hikoilee. Jokaisessa välissä piti kakku nostaa takaisin jääkaappiin viilenemään, eli helpommalla pääsee perus Satin Icen tai vaahtokarkkimassan kanssa.

Kakun päällystäminen alareunasta oli aikamoinen säätäminen. Harmittavasti en saanut tasoiteltua sitä alareunasta hirveän hyvin. Onneksi yläreunan saa paremmin ja koristereunalla pelastettua pahimpia. Neliökuviot tyynyyn eivät myöskään aivan tasan mennyt. Onneksi helmet vievät huomion viivoista :)

2 kommenttia:

  1. Tyynykakut on ihania =) Itsekin tein pari tyynykakkua 20x20cm vuokaan ja sitten hieman koversin reunoja sileämmäksi. Ensimmäisestä versiosta ei tosin tullut nätti, joten ei se niin yksinkertaista ollutkaan ;) Mutta onneksi toinen jo onnistui =)

    VastaaPoista
  2. Sun tyynyprojektien pohjalta vähän testailinkin! Tai kävin vähän ottamassa vinkkejä :>

    VastaaPoista