keskiviikko 22. elokuuta 2012

Rahkaista omenapiirakkaa pellillinen

Syksyn ensimmäinen omenapiirakka! Ihan parhainta tämä ei ollut, mutta varmasti syödyksi tulee. Pitänee seuraavaksi testata jotain murutaikinaan tehtävää.

Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 munaa
2 prk rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
maitoa / kermaa
omenoita

Fariinisokeria
Kanelia

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kaada joukkoon. Levitä taikina syvään uunipeltiin.

Sekoita munat, rahka, sokerit yhteen. Sekoita tarvittaessa joukkoon kermaa tai maitoa, jotta täyte on notkeaa. Kaada täyte uunipellille pohjan päälle. Asettele omenat ja ripottele niiden päälle kanelia ja fariinisokeria. Paista noin 50 minuuttia uunissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti