keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lempeä karviaishillo ja smoothie

Osa kolme hilloissa jatkuu...Mustaviinimarjahillosta en ottanut kuvaa, kun purkki on musta. Jokainen hilloresepti on otettu Dansukkeri sivuilta. Sivustolla on mahtavia reseptejä!


Lempeä karviaishillo

Tein pienemmällä annosmäärällä ja vähän 
muokatulla reseptillä mitä alkuperäinen on.

750 g  perattuja karviaisia
250 g banaania
0,25 dl vettä
4 dl hillosokeria
1,5 tl kanelia

Perkaa ja huuhdo karviaiset. Nosta ne kattilaan veden kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.  Pilko banaanit toiseen astiaan ja kaada pehmenneet karviaiset päälle. Soseuta banaanit ja karviaiset.
Punnitse marjamäski mikä jää yli, jotta voit tarkista sokerin määrän hilloon. ( 1kg marjoja tarvitsee 500g sokeria) Kaada sihvilän läpi takaisin kattilaan. Keitä banaani-karviaissosetta 10 minuuttia pienellä lämmöllä. Lisää sokeri osissa. Loppuvaiheessa lisää kaneli ja sekoita se kunnolla sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kanelia.

Sammuta liesi ja anna hillon viilentyä 30 minuuttia ennen purkittamista. Muista desifoida ja pestä purkit hyvin!

Omat kommentit:
Vasta tehtynä hillo maistuu mahtavalle! Sopii varmasti kakun väliin tai vaikka lettujen kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti