sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lihapiirakat


Osallistuin tällä reseptillä Leivontafoorumin huhtikuun haasteeseen. Vielä kerkeää muutkin osallistumaan!


12 kpl valmiita lihapiirakoita

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:
400 g naudan paistijauhelihaa
2,5 kpl punasipulia
4 keitettyä kananmunaa
0,5 dl kapriksia
2 tl lihafondyytä
1 tl mustapippuria
0,5 tl valkopippuria
(1 tl suolaa)

Kypsentämiseen:
n 1,5 litraa Öljyä joka kestää 180 asteista lämpöä.
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja alusta taikina jauhoilla. Lisää pehmeä rasva joukkoon ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Laita kohoamaan vedottomaan paikkaan täytteen teon ajaksi.

Keitä kananmunat. Pilko kaprikset ja sipulit pieneksi. Ruskista jauheliha ja sipulit. Laita joukkoon kaprikset. Lisää mausteet ja tarkista maku. Suolan kanssa kannattaa olla varovaisia, koska kaprikset on voi olla suolasia. Kuori kananmunat ja pilko ne pieneksi. Lisää täytteeseen.

Leikkaa paperista 15cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Tai käytä valmista muottia. Laita leivinpaperi pöydälle odottamaan lihapiirakoita.

Kauli taikinasta noin 1cm paksu levy. Ota muotin avulla ympyrän muotoisia palasia taikinasta. Laita keskelle 2-3 ruokalusikallista täytettä. Käännä reunat yhteen ja nipistele ne tiukasti kiinni. Laita lihapiirakka nousemaan leivinpaperin päälle. Toista niin kauan kunnes taikina loppuu. Anna lihapiirakoiden nousta vielä noin 15 minuuttia.

Tarkista että hellan lähettyviltä on pois kaikki helposti syttyvä. Tarkista, että lähellä on sammutuspeitto, matto tai joku millä pystyt tukahduttamaan mahdollisen palon. 
ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ SAMMUTA PALOA VEDELLÄ!

Laita rasvaa kattilaan noin 1,5 litraa. Lämmitä rasvaa noin 10 minuuttia. Seuraa lämpöä lämpömittarin avulla. Kun rasva on 170 asteista laita lihapiirakka porisemaan. Friteeraa piirakkaa noin 2 minuuttia per puoli. Voit välillä vilkasta onko lihapiirakan puoli jo sopivan kypsä. Nosta valmis lihapiirakka reikäkauhalla talouspapereiden päälle valumaan. (ÄLÄ TUNGE MITÄÄN MUOVISTA TULIKUUMAAN RASVAAN!)

Kun lihapiirakat on friteerattu ja valutettu, laita ne esille ja täytä lihapiirakka mieleisin mauin!

3 kommenttia:

  1. Siis mä oon tässä koko kevään oon miettiny et pitäs tehdä lihiksii itse :) sä veit mun ajatukset siis :P

    VastaaPoista
  2. Testasin sun ohjeella lihiksiä. Tuli kyllä tosi hyviä ja ohjeet oli jälleen kerran tosi selkeät. Tein myös omaan blogiin pienen jutun lihiksistä ja linkitin sun ohjeen niihin.. :)

    VastaaPoista