torstai 12. huhtikuuta 2012

Limettileivokset

Kävin eilen ostamassa elämäni ensimmäisen kameran. Tähän asti on kuvattu HTC Desire HD:lla millä on ihan välttäviä kuvia saanut. Jos nyt sais innostuksen opetella kuvaamaan niin tulisi blogistakin nätimpi :) Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä.
Taikina:
200g voita
4 munaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
2-4 limetin raastettu kuori (2tl)
1/2 dl limen mehua 

Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
4 rkl limettimehua
1 rkl voisulaa

Pinnalle:
Raastettua limetinkuorta
sokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
Sekoita lopuksi joukkoon maito, limetin kuoriraaste ja mehu. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista.

Levitä taikina 30x35 cm leveeseen vuokaan tai reunusvuokaan. Laita pohjalle leivinpaperi. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarkista tikulla kypsyys.

Sekoita limetinkuoriraaste ja sokeri. Vatkaa tomusokeri, limettimehu ja voisula tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pintaan ja levita tasaiseksi. Ripottele päälle limetinkuorta ja sokeria. Itse korvasin sokerin nomparelleilla.

Maku oli ihanan raikas! Kuvatkin ovat vähän parempia :)

4 kommenttia:

  1. Mä myös ihastelin näitä herkkuja Maku-lehdestä. Slurpsis! Sä olit nopea, kun jo ehdit näitä tehdäkin. :)

    Mulla on juuri opettelussa RAW-kuvien käsittely. On toi kuvaaminen sellanen haaste kyllä!

    VastaaPoista
  2. Juu, päätin että heti testaan jotain siitä lehdestä. Harmi, että leivotaan-lehti tuli sitten seuraavana päivänä. Luulisi olevan järkevämpää että ne tulisi vuorokuukausin.

    Mä tilasin EOS-kameroille olevan kuvausoppaan, jos sen avulla vähän oppisi.

    VastaaPoista
  3. Oliko näissä tuo limen maku voimakas? Itsellä alkaa kurkkua "pistämään" sitrusheldelmät niin ei ihan "huvikseen" uskaltaisi näitä kokeilla :) Vaikka kyllä kait ne töissä sitten tulisi syötyä ,D

    VastaaPoista
  4. Limen makua pystyy säästelemään helposti! Omassa versiossani taikinasta ei sen suuremmin lime tullut läpi, mutta pinnalla olevasta täytteestä se tuli. Laitoin vielä koristeluksi limen kuorta, niin se sitten voi sinun tapauksessa olla liikaa! Tosin helposti sen jättää pois :)

    Itsellä taas sitrushedelmän tuoksu alkaa aivastuttamaan :) Aikamoisia aivastuksia tuli kun näitä tein.

    VastaaPoista