tiistai 17. huhtikuuta 2012

Mansikkakuppikakut

Ohje on suoraan lainattu Leivonnaisia Herkkusuille -kirjasta, josta tuli uusi lempparikirjani. Mansikka ja keksimuru sopii mainiosti yhteen! Olen aika montaa erilaista muffinssi ja kuppikakkureseptiä testannut, mutta tämä nousi silti top 3 listalle! Maittavia tulee!
Kuvassa mukana mun uusi ihana vuokani Kokkipuodista.

Kuppikakku taikina:
120 g vehnäjauhoja
140 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g suolatonta voita 
1,2 dl täysmaitoa
0,5 tl vaniljauutetta
1 kananmuna
12 isoa mansikkaa palasina
5 digestive keksiä

Tuorejuustokuorrute:
300 g tomusokeria
125 g tuorejuustoa
50 g voita

Kuumenna uuni 170 asteiseksi. mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi yhteen ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaist ja aineet yhdistyneet.

Kaada joukkoon maito ja vanilja-aromi ja vatkaa ainekset keskinopeudella sekaisin. Ota sekoittumattoma ainekset kaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaa. Lisää muna ja vatkaa hyvin muutaman minuutin ajan.

Jaa pilkotut mansikat 12 paperivuokaan ja lusikoi päälle taikinaa niin, että vuokiin jää 1/3 osa tyhjää. Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia. Testaa kypsyyttä tikulla. Anna kuppikakkujen jäätyä hetki pellillä ja nosta sitten jäähtymään ritilälle.
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Kuorruta muffinssit ja koristele keksimurulla.

Laitoin itse vähemmän tomusokeria, joten sen takia kuvissa kuorrutus näyttää tasaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti