tiistai 10. huhtikuuta 2012

Mutakakkua kahdella eri moussella

Master cheffiä on tullut seurailtua tiiviisti ja muutama viikko sitten Sanda teki pudotustehtävässä jälkkäriä. Olihan sitä pakko testata. Sääli että mun moussejen maku jäi aika hailakaks. Valkoinen jäi vielä liian löysäksikin. Mutakakku on myös jauhoton, joten karppi-ihmisetkin voivat sitä lähes huoletta maistella :)

Mutakakku
260 g tummaa suklaata
3 keltuaista
3 valkuaista
2 dl sokeria
100 g voita
100 g valkosuklaata
Voita ja korppujauhoa vuoan voiteluun
(Uuni 200c, aika uunissa 20min)

1. Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa, jäähdytä
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
4. Voitele ja jauhota vuoka (irtopohja 20-24cm)
5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa
6. Vatkaa sulanut tummasuklaa keltuaisiin
7. Nostele suklaa ja valkuaisvaahto keskenään ilmavasti sekaisin
8. Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Väliin valkosuklaata ohuena nauhana ristiin rastin.
Kaada päälle loppu taikina.
9. Paista 20 min. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Pistaasi-suklaamousse
100g tummaa suklaata 70%
1/2 muna
1 keltuainen
1 valkuainen
1,5 dl kermaa
kourallinen kuorittuja paahdettuja, 
suolattuja pistaaseja
hippusen sokeria ja suolaa

1. Sulata suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä
2. Vatkaa kerma vaahdoksi samoin valkuainen
3. Rouhi pistaasit ja lisää suolaa
4. Vatkaa suklaa ja 1/2 muna ja keltuainen sekaisin
5. Sekoita joukkoon valkuaisvaahto
6. Nostele joukkoon kermavaahto ja pistaasi
7. Maista ja mausta. Laita kylmään ja anna tekeytyä

Sitruuna-valkosuklaa mousse
Samat aineet kuin suklaa moussessa, mutta korvaa tummasuklaa valkoisella ja pistaasi 1 rkl sitruunan kuorta ja 2 rkl sitruunan mehua

Itse tein päinvastoin 5 ja 6:s kohdan. Eli sekoitin kerman joukkoon ja nostelin valkuaisvaahdon. Valkosuklaamousse oli paremman makuista, sääli että en ostanut kun kaksi sitruunaa joten kuorta tuli aivan liian vähän. Jäi sen takia aika hailakan makuiseksi. Pistaasi taas meni ihan tomuksi, joten maku hävisi mousseen, ensikerralla pitää muistaa säästää se rouheeksi :)

Josko ensiviikolla olisi uusi kamera, niin sais vähän "järkevämpiä" kuvia. Tosin vaatisi se ehkä vähän panostusta kuvausrekvisiittaankin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti