perjantai 27. huhtikuuta 2012

Masukakku mansikkamoussella

Jokaisen leivontaa harrastavan ainakin "kerran elämässä tehtävä" -kakku. Tässä nyt minun ensimmäisen kerran tuotoksia! Ohjeessa on vain määrät eri osiin, itse kakun tekemiseen on monenmonta ohjetta muilla sivuilla :)

Täytekakku:
10 L-munan kakku 27x35 cm vuokaan
Kannattaa mallailla kuppien kanssa vuokakoko oikeaksi, 
koska vähän jokaisella on omankokoisia 
"tissiksi" ja "masuksi" meneviä kuppeja.

400 g sokeria
10 munaa
200 g perunajauhoja
200 g vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sihtaa peruna ja vehnäjauhot yhteen ja nostele ne nuolijan avulla munavaahtoon. Paista kakkupohjaa 170 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyytä tikulla loppuvaiheessa muutamaan otteeseen.

Mansikkamousse:
600 g mansikoita
7 dl vispikermaa
7 liivatetta
1 dl tomusokeria (+maun mukaan lisää)
4 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä

Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilja ja tomusokerilla. Liota liivatteet kylmässä vedessä kiehauta ne nesteeksi vedessä. Valuta nauhana mansikkasoseen joukkoon. Nostele kerma mukaan ja vältä liiallista sekoittamista. Laita jääkaappiin hyytymään.

Sokerikreme:
200 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
hedelmämehua

Notkista huoneenlämpöinen voi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Notkista tarvittaessa hedelmämehulla.

Kuorrute:
400 g valkoista massaa
100 g ihonväristä massaa
150 g koristeluita varten olevaa massaa

5 kommenttia:

  1. Tosi hienon näköinen! Ei kyllä uskois että on ensimmäinen masukakku.

    t.Maria http://marianpienileipomo.blogspot.co.uk/

    VastaaPoista
  2. Aww, ihana masukakku! Eihän tollasta kehtais leikatakaan :)

    VastaaPoista
  3. Ei sitä oikein kukaan uskaltanut leikatakkaan :D Kun alkoi sulamaan koristeet, oli jo pakko!

    VastaaPoista