Täytekakku:
10 L-munan kakku 27x35 cm vuokaan
Kannattaa mallailla kuppien kanssa vuokakoko oikeaksi,
koska vähän jokaisella on omankokoisia
"tissiksi" ja "masuksi" meneviä kuppeja.
400 g sokeria
10 munaa
200 g perunajauhoja
200 g vehnäjauhoja
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sihtaa peruna ja vehnäjauhot yhteen ja nostele ne nuolijan avulla munavaahtoon. Paista kakkupohjaa 170 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyytä tikulla loppuvaiheessa muutamaan otteeseen.
Mansikkamousse:
600 g mansikoita
7 dl vispikermaa
7 liivatetta
1 dl tomusokeria (+maun mukaan lisää)
4 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä
Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilja ja tomusokerilla. Liota liivatteet kylmässä vedessä kiehauta ne nesteeksi vedessä. Valuta nauhana mansikkasoseen joukkoon. Nostele kerma mukaan ja vältä liiallista sekoittamista. Laita jääkaappiin hyytymään.
Sokerikreme:
200 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
hedelmämehua
Notkista huoneenlämpöinen voi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Notkista tarvittaessa hedelmämehulla.
Kuorrute:
400 g valkoista massaa
100 g ihonväristä massaa
150 g koristeluita varten olevaa massaa
Ompas hieno masu kakku :)
VastaaPoistaTosi hienon näköinen! Ei kyllä uskois että on ensimmäinen masukakku.
VastaaPoistat.Maria http://marianpienileipomo.blogspot.co.uk/
Aww, ihana masukakku! Eihän tollasta kehtais leikatakaan :)
VastaaPoistaEi sitä oikein kukaan uskaltanut leikatakkaan :D Kun alkoi sulamaan koristeet, oli jo pakko!
VastaaPoistaAivan ihana!
VastaaPoista