500 g possun sisäfilettä
n 600 g uusia perunoita
2 porkkanaa
1 punasipuli
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1 tl musta- ja valkopippuria
1 tl lihafondyytä
Lisäksi:
uppomunia
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia kiehuvassa suolavedessä. Valuta vesi pois. Paista perunat öljy-rasvaseoksessa rapeiksi. Laita sivuun odottamaan. Ruskista possunpalaset ja sipuli. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta. Lisää peruna-juures seos joukkoon ja mausta.
Uppomuna:
Munia syöjien mukaan
3 litraa vettä
3 rkl valkoviinietikkaa
Kiehauta vesi. Lisää etikka kiehuvaan veteen. Riko muna erilliseen kippoon. Tee pyörre kiehuvaan veteen lusikan avulla ja valuta muna pyörteeseen. Keitä munaa 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen vesi pois. Nosta pyttipannun päälle, syö heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti