sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Possupyttis

Gloria-lehdessä oli Lohipyttis Bellmannin tapaan. Muokkailin sitä pikkasen meidän perheen tarpeisiin, kun lohi ei oikein tipu kaikille perheenjäsenille :)

500 g possun sisäfilettä
n 600 g uusia perunoita
2 porkkanaa
1 punasipuli
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1 tl musta- ja valkopippuria
1 tl lihafondyytä

Lisäksi:
uppomunia

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia kiehuvassa suolavedessä. Valuta vesi pois. Paista perunat öljy-rasvaseoksessa rapeiksi. Laita sivuun odottamaan. Ruskista possunpalaset ja sipuli. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta. Lisää peruna-juures seos joukkoon ja mausta.

Uppomuna:
Munia syöjien mukaan
3 litraa vettä
3 rkl valkoviinietikkaa

Kiehauta vesi. Lisää etikka kiehuvaan veteen. Riko muna erilliseen kippoon. Tee pyörre kiehuvaan veteen lusikan avulla ja valuta muna pyörteeseen. Keitä munaa 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen vesi pois. Nosta pyttipannun päälle, syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti