lauantai 21. huhtikuuta 2012

Vapun alkua...

Tein ensimmäisen kerran elämäni aikana simaa. Lopputuloksesta ei vielä ole mitään mielikuvaa, mutta yritetty on...
Ohje on Glorian Ruoka&Viini lehdestä.

Yrjönkadun sima
4 l vettä
200 g sokeria
200 g fariinisokeria
1/2 ploa ykkösolutta
1 sitruuna
1 pieni siru (maustemitta) tuorehiivaa

Lisäksi:
Sokeria ja rusinoita pullotukseen

Kiehauta vesi suuressa kattilassa. Lisää sokerit ja sekoita, kunnes sokerit on liuenneet veteen. Pese sitruuna ja kuori keltainen kuoriosa. Poista sitruunan valkoinen kuoriosa, sillä se on kitkerää ja leikkaa sitruuna palasiksi. Laita sitruuna ja kuoret kattilaan.

Anna sokeriveden jäähtyä hitusen kädenlämpöä lämpimämmäksi. Ota kattilasta tilkka nestettä ja liota hiiva siihen. Sekoita hiiva ja ykkösolut simaan. Kaada neste kannelliseen sankoon. Anna siman käydä tasalämpöisessä ja vedottomassa paikassa 2 vrk. Vältä kattilan liikuttelua, jotta siman sielu saa kehittyä rauhassa. Kuori varovasti siman pinnalle nouseva vaahto ja kuorisuikaleet. Laita muutama rusina ja ripaus sokeria puhtaisiin pulloihin. (1/4 tl sokeria/puolen litran pullo) Siirrä viileään 2 vuorokaudeksi. Helmeilevä, kevyesti kupliva sima on valmista nautittavaksi.

1 kommentti:

  1. Meillä on kohta tämän vuoden eka sima satsi juotuna.. pitäs varmaan toista aloitella et ehtii vapuks :)

    VastaaPoista