tiistai 24. huhtikuuta 2012

"Unelmatorttu"

Kotona makeaa teki mieli, niin ajattelin että teen unelmakääretortun nopsasti. Samalla voin testata Confetista ostamaani Satin Ice vanilla kuorrtetta. Tarkoitus on käyttää kuorrutetta loppuviikon kakkuprojektissa. Sekaan laitoin hieman vaatokarkkimassaa, koska maku tuntui alkuunsa Satin Ice:ssä liian voimakkaalta. Väliin laitoin Confetista löytämääni Mansikka Shampanja hilloa. Mahtava tuote!

Ohjeen valitsin Kotileipuri -kirjasta, kun ajattelin jos tämän ohjeen avulla saisin nätin kääretortun tehtyä. No ei. Mä en saa vaan sitä irti paperista vaikka kuinka on sokeroitu. No tämän pelasti kuorrute :) Koristekukat on Dr Otkerin valmiskoristeita, voitin niitä viimekuun Leivontafoorumin haasteesta :)

 
Kääretorttu
4 munaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sihvilöi yhteen leivinjauhe ja jauhot. Yhdistä ne munavaahtoon varovasti. Lisää maito ja sekoita varovasti.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun peltiin ja paista 180 asteessa 5-10 minuuttia. Testaa kypsyyttä välillä tikulla. Kumoa valmis pohja sokeroidulle alustalle.

Täyte:
150 g voita
150 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
ripaus maitoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Yhdistä siihen muut aineet. Vatkaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta tulee notkeaksi.

Sivele kääretorttu mansikkahillolla. Laita unelmatäyte väliin. Kääri torttu rullalle ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Kuorrute:
n 250 g vaahtokarkki/Satin ice Vanillaa
tai jotain vastaavaa
koristekukkia

Kauli suorakaiteen muotoinen levy kääretortun päälle. Leikkaa reunoista palaset pois, jotta tulee tasainen. Koristele.

Kääretortusta ei löytynyt oikein ulkonäöllisesti mitään unelmatorttuun viittaavaakaan. Sentäs maku oli kohdillaan. Eihän se voi/sokerimäärä voi mihinkään kadota vaikka se ei ole valkoisena täyteläisenä täytteenä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti